Ul. Maršala Tita bb, 84310 Rožaje - Crna Gora

Sa željom i namjerom očuvanja književnog imena i djela književnika Zaima Azemovića, koji je svoj radni vijek proveo u Rožajama, a koji je tokom života dao neizmjerni doprinos očuvanju i revitalizaciji književnosti na ovim prostorima, Centar za kulturu Rožaje je Odlukom o ustanovljenju i dodjeli književne nagrade Zaim Azemović br. 603 od22.11.2016. godine ustanovio književnu nagradu koja nosi njegovo ime.

Tim povodom Centar za kulturu Rožaje, raspisuje:

JAVNI KONKURS

za dodjelu književne nagrade Zaim Azemović za 2018. godinu

Uslovi učešća:

Za ovu nagradu mogu konkurisati književni stvaraoci čije je autorsko ili priređeno književno djelo objavljeno između dva konkursa, a koje se svojim sadržajem odlikuje revitalizacijom i očuvanjem kulture i duhovnosti naroda ovih prostora, čime se tokom svog života bavio književnik Zaim Azemović.

Da bi ste učestvovali na ovaj konkurs dužni ste da na adresu Centra za kulturu Rožaje, najdalje do 4. decembra 2018. godine, dostavite najmanje jedan primjerak objavljene knjige koju će pregledati konkursna komisija i nakon toga donijeti Odluku.

Uz primjerak dostavljene knjige dužni ste dostaviti vašu adresu i kontakt telefone.

Književna nagrada Zaim Azemović sastoji se u novčanom dijelu i diplomi i ista će zvanično biti dodijeljena dana 16. decembra 2017. godine, o čemu će učesnici konkursa biti blagovremeno obaviješteni.

Knjige možete slati na sljedećua dresu:

Centar za kulturu Rožaje, ulica M. Tita bb, 84310 Rožaje, sa naznakom „Za književnu nagradu Zaim Azemović“.

U Rožajama, dana 1. novembra 2018. godine                             

U ime Centra za kulturu Rožaje
Direktor
                                                                                                      Sulejman Kujević